Aby sme sa nenudili..

06.03.2017 10:33

Zima bola dlhá, predlhá, dom plný psov, šteniatok, čúraniek a kakaníc, šťastných adopcíí aj zopár smutných strát. Za posledné obdobie sa toho udialo toľko, že neviem kde začať, tak začnem mojou srdcovkou, Angie. Ušatá je vyše dvoch rokov na adopciu no za tie dva roky sa nenašiel jeden jediný záujemca. Navyše, vyzerá to tak že Angie má nejaký zdravotný problém ktorý sa chystáme v blízkej dobe riešiť. Útulok ma totiž kvôli Angie oslovil s tým, že má nejakú psychickú poruchu, no za tú dobu čo je u nás zisťujeme, že problém bude skôr zdravotný. Angie má tendenciu točiť sa dokola ( keď je rozrušená) , v útulku to prešlo až do stavu kedy si vykusovala chvost. Toto správanie však nie je až také neobvyklé, u Angie sme však pozorovali aj zvláštne držanie tela, zlú koordináciu a nie celkom normálne vyprázdňovanie ( vyprázdňuje sa ,,za pochodu,, , nečupne si ako normálny pes ). Každopádne tento stav ju nijak neobmedzuje, nič ju nebolí a má radosť zo života, no radi by sme prišli na to, čo je príčinou tohoto stavu. Onedlho sa to dozvieme. Zmierujem sa s myšlienkou, že Angie zostane u nás na dožitie ( dávame jej čas do leta, ak sa nikto nenájde, budeme jej hladať aspoň virtuálneho adoptéra, ktorý nám pomôže s nákladmi na výstavbu výbehu pre ušatú, koterec, aj napriek pravidelným prechádzkam ju ničí ).

Našim novým prírastkom je aj fenka Tara, ktorá bola kruto týraná ( spoluobčanmi ), neskôr šťastne adoptovaná, no napriek perfektnej povahe vrátená z adopcie. Takto Tara vyzerala keď k nám prišla

 

Dnes je Tara kamoška už so všetkým živým a bude ponúknutá na adopciu, je to neskutočné mojkadlo ktoré za pohladenie dá aj život.

Okrem Tary k nám pribudli aj dvaja obríci, ktorých sme sa ujali v hodine dvanástej. Mali byť utratený, čo by bola obrovská škoda. Gaston ( Bull Kajan Idol ) a July, dvaja krásny bullmastifovia, ktorý sú nesmierne zanedbaní ( najmä po psychickej stránke ) no pomaly ich dávame do poriadku. Nakoľko sú na seba nesmierne naviazaní, domov im budeme hľadať spolu ( takže dvaja horúci adepti na dožitie u nás, jedine že by sa stal zázrak ) .

Tento štvrtok ideme ešte odobrať 6-ročnú, asociálnu fenku Tinku z reťaze. Bude to boj, no pevne veríme že sa nám ju podarí dať do poriadku. Fotky pridám už od nás. 

Stále sú na adopciu aj dve ,,hotové,, psie slečny Tesa a Momo, ktoré sú skutočne parádne a sú u nás zbytočne ( sú vážne ohromné, vycvičené, znášanlivé so zverstvom, s hygienickými návykmi  ).

Pripomínam že na dožitie zostáva aj Áronko, ktorého si netrúfnem zveriť nikomu, nakoľko v rukách laika ( aj človeka ktorý ho dokonale nepozná ) je to zbraň. 

 

A v neposlednom rade by som chcela predstaviť našu novú psiu chúvičku ALBU, ktorá bola na jeseň minulého roku zachránená z pod kolies áut ako malé šteniatko. Nakoľko pre moju prácu potrebujem aj pohodové fenky, ktoré mi neuveriteľne pomáhajú s prevýchovou, Alba sa perfektne osvedčila.

.

Takže toľkoto sa toho udialo za poslednú dobu :) rozhodne sa nenudíme, snažíme sa pomáhať koľko vládzeme. Priatelia, ak nájdete doma nepotrebné misky, obojky ( kožené, pevné- nie sťahováky ) vodítka, prípadne chcete zlepšiť život psíkov v našom azyle mlskami, mäskom či granulkami, veľmi nám to pomôže. 

Ďakujeme